klasstre.blogg.se

Måndag 31 augusti

Publicerad 2015-08-31 16:48:07 i Allmänt,

Kapitel 2 i Den magiska kulan heter "Momman". Oj, vad det fanns många funderingar på vad det kunde vara. När vi hade läst visste alla att det var en lek med en tidning som Bea, Asta och Cesar brukade leka varje dag när de gick till skolan. 
I matteboken har vi jobbat med större än och mindre än idag. I sagan om Sally fick vi veta att hon alltid gapar mot det större. 

Vi har avslutat området som handlade om trafik genom att prata om mörkertrafik och alla fick göra varsin reflexgubbe. 
Sista lektionen gick vi till skogen. Där plockade vi blåbär och började bygga på vårt vindskydd. Fredag 28 augusti

Publicerad 2015-08-28 17:14:59 i Allmänt,

Under den här veckan har vi pratat om hur man kommer till skolan och vad som är viktigt att tänka på när man går i trafiken. Idag var vi ute och tränade på att gå över på övergångsstället och att gå på vänster sida av vägen när det inte finns någon trottoar. Det var många som tyckte det var svårt med höger och vänster. 

När vi kom tillbaka målade vi trafikmärken. 

Idag har barnen fått med sig sin första läsläxa hem. Den handlar om Asta som ska börja skolan. Läs den gärna många gånger hemma. 

Nästa vecka händer det här: Torsdag 27 augusti

Publicerad 2015-08-27 19:49:56 i Allmänt,

Fler och färre handlade det om i vår mattebok idag. Några tyckte att det var lite svårt. 
Vi försöker göra en liten sak varje vecka till veckans bokstav och denna vecka är det bokstaven m som vi jobbar med så det blev en mus.
När vi hade ätit en stund idag hade vi brandövning i matsalen. Alla fick gå ut genom köket och ställa sig på cykelbanan. Elisabeth, Ulrika och Maria har varit och berättat om kören. Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela