klasstre.blogg.se

Måndag 30 november

Publicerad 2015-11-30 19:33:24 i Allmänt,

Idag började Gyllene dojan igen. Det innebär att man ska ha det fint utanför klassrummet. Första dagen gick bra för oss. 

Nytt kapitel av "Den magiska kulan" som idag handlade om Asta som skulle följa skattkartan. Asta klarade allt tack vare kulan. 

Andra lektionen lyssnade vi på en ny saga och började jobba med talet 11. 

Efter fruktrasten visade jag bilder om Abraham och Sara. Barnen återberättade sedan berättelsen och vi började gemensamt skriva texter till bilderna. 

Efter lunchen var barnen ute och jobbade med olika matteövningar med Sofia och mig. Vi hann också leka Kims lek. 


Fredag 27 november

Publicerad 2015-11-27 15:05:58 i Allmänt,

Fredagen började med en trevlig adventssamling i Missionskyrkan. Johanna pratade lite och år 2 sjöng. En elev från år 5 tände första ljuset och en annan elev spelade piano. Vi sjöng också lite tillsammans. 

När vi kom tillbaka till skolan tände vi det första ljuset i klassrummet. Vi började också läsa i en ny bok som heter "Skorstensjul". Innan första rasten hann vi måla bilder till boken om Noa. 

Efter första rasten hade vi matte och svenska. Vi började med att spela ett mattespel på smartboarden och sedan jobbade vi vidare i våra böcker. 

Sista lektionen utvärderade vi veckan och tittade på "Livet i bokstavslandet". Sedan pyntade vi och gjorde lite fint i klassrummet. Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela