klasstre.blogg.se

Onsdag 31 augusti

Publicerad 2016-08-31 17:24:00 i Allmänt,

Onsdagen började med förhör av veckans ord. Idag var det första gången som det var tio ord och några tyckte att det var lite svårt att stava till alla orden. 

När vi var klara med förhöret gick vi igenom nya veckans ord. Den här gången var det lite kortare ord.

Matte hann vi bara ha en liten stund idag för klockan 9 var det brandövning. Det brann i den vanliga trappan så vi var tvugna att gå ut via brandtrappan. Alla gick sakta och lugnt och ställde upp på fotbollsplanen. 
 
Efter rasten började vi jobba med Molnet. Idag var det en text om Valter som vägrade. Vi började med att använda Spågumman och tittade på rubriken och bilden. Några kunde faktiskt lista ut vad det skulle handla om. Sedan tränade vi på att sökläsa, sammanfatta, läsa mellan raderna och svara på frågor. 
Efter lunch presenterade jag ledtrådarna till vår första Grej of the day. Ledtrådarna var dam, springare och bönder. i morgon får barnen sedan en minilektion om detta. 
 
Sista stunden skrev vi en berättelse om den första skoldagen och några hann att jobba i arbetsboken till ABC-klubben.
 

Tisdag 30 augusti

Publicerad 2016-08-30 17:49:00 i Allmänt,

Tisdagen började vi med ett dubbelpass i matte. Vi hann gå igenom både addition med ental och addition med tiotal. Alla tyckte det var ganska lätt så lektionen gick fort.

Mitt på lektionen använde vi slumpvis våra talkort och la dem på tiotal och ental och såg vem som kunde göra det största talet. När man hade dragit det första sifferkortet fick man välja om det var ett tiotal eller ett ental och sedan blev det andra sifferkortet det som var kvar. 
På idrotten hade vi först en uppvärmning där alla barnen fick hitta på en rörelse att göra som de andra sedan härmade. Efter det lekte vi pepparkaksgubbar och bläckfisken. Vi avslutade med en mattestafett. 
 
Sista lektionen var vi först och lånade böcker och sedan gick vi igenom nästa veckas läsläxa. Vi jobbade också i arbetsboken till ABC-klubben. Idag handlade det om sammansatta ord. 
 

Måndag 29 augusti

Publicerad 2016-08-29 18:07:00 i Allmänt,

De två första lektionerna varje måndag kommer vi att jobba i blandade grupper tillsammans med år 3. Vi kommer att utgå från en berättelse som heter "Detektivbyrån" och utifrån den sedan jobba med olika saker. Idag använde vi först några av våra läsfixare när vi förutspådde, letade svåra ord och svarade på frågor till det första kapitlet. Efter det återberättade vi texten med hjälp av en stencil med början, mitten och slutet och vi avslutade lektionen med att börja måla en framsida till vår deckarbok. 

De här lektionerna kommer några också att jobba med att lära sig mer svenska. 

Efter rasten hade vi matte. Idag började vi med att lösa sudoku. Det var inte så många som hade gjort det så det var lite klurigt. Sedan jobbade vi vidare i våra böcker.
 
Före lunch hann vi också med lite genomgång av nya bokstäver när man skriver skrivstil.
Sista lektionen gjorde vi veckans Nutidsfrågor. Lite lättare frågor den här veckan tyckte många.
 
Efter det målade vi trafikmärken.
 
Resten av lektionen gjorde vi klart lite småsaker.
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela