klasstre.blogg.se

Torsdag 31 augusti

Publicerad 2017-08-31 19:04:59 i Allmänt,

Idag började vi mattelektionen med att repetera <, > och =. Många kom ihåg vad de hette och hur man använde dem. Vi löste också ett problem innan vi rättade fel och fortsatte i våra böcker. 


Andra lektionen hade vi svenska och då förhörde jag först veckans ord. Det var ganska många svåra ord den här gången. Efter det gick jag igenom nästa veckas ord som började på str-, spr- eller skr-. Sedan jobbade vi med de nya orden. Efter rasten kom Christer på besök och berättade om scouterna. De började på onsdag 6 september. Samling vid Alstervik kl 18.00. Det slutade kl 19.30. 


I Molnetboken skrev vi idag en text om en regnig dag på sommarlovet. 

När vi åt hade vi brandövning i matsalen. 

Efter lunch fick barnen veckans ledtråd till GOTD - fyra som vann med Waterloo. 

Sista stunden delade vi oss i två grupper. Ena stunden tittade man på en film om att cykla och målade sin egen cykelhjälm. Andra stunden var man ute med mig och tittade på hur man gör när man cyklar i trafiken. Vi tittade också på vad det ska finnas för saker på en cykel. 

Onsdag 30 augusti

Publicerad 2017-08-30 20:19:35 i Allmänt,

Matte stod först på schemat idag, och vi började med en gemensam saga som repeterade hundratal, tiotal och ental. Efter det rättade vi fel och fortsatte att räkna i våra böcker. 


Vid halv nio hade vi brandövning och det gick jättebra. 

Efter rasten gick vi igenom halva kapitel två i Nyckeln till skatten. Det blir nästa veckas läsläxa. 
Sedan jobbade vi i våra läsförståelseböcker. 

Vid halv elva gick träslöjdsgruppen och lånade och den andra gruppen jobbade vidare i sina läsförståelseböcker. 


Under hela förmiddagen förhörde jag också på alla läsläxor och gav nya till nästa vecka. 

Efter lunch skrev vi skrivstil en liten stund innan vi gick till musiken. 
På musiken sjöng vi höstvisor och började jobba lite med olika noter. 

Tisdag 29 augusti

Publicerad 2017-08-29 17:26:14 i Allmänt,

På tisdagsmorgonen hade vi två svenskalektioner. Den första svarade vi på frågor till det första kapitlet i Nyckeln till skatten och den andra började vi jobba med våra skiljetecken. 


Efter första rasten började vi prata om trafik. Vi tittade på en bild och pratade om olika sätt som man kom till skolan på. Jag visade vad som händer om man släpper ett ägg i golvet med och utan cykelhjälm och visade vad som hade hänt med min hjälm när jag körde omkull. 

Före lunch hade hälften dans med Therese och hälften målade ugglor med mig. Efter lunch gjorde vi nutidsfrågorna i grupper. 

På idrotten spelade vi fotboll. 

De två sista lektionerna hade hälften syslöjd och hälften hade matte och svenska med mig i klassrummet. I klassrummet jobbade vi med hundrarutan och skrev klart den återberättande texten om första skoldagen. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela