klasstre.blogg.se

Onsdag 31 maj

Publicerad 2017-05-31 15:52:15 i Allmänt,

Första lektionen hade vi svenska och då förhörde vi först på veckans ord. Efter det gick vi igenom orden till nästa vecka och jobbade lite med dem. Sista stunden gjorde vi klart korsordet som vi började på igår i Diamantjakten. 


Andra lektionen hade vi matte och då började vi med talrader där det fattades ett tal. Sedan rättade vi fel i böckerna och fortsatte att räkna. Idag blev de första klara med sina matteböcker. 


Mellan rasterna jobbade vi med det sista kapitlet i Molnet som hette "Uppfriskande utflykt". Efter det tittade vi på Valters utvärdering av året och vi började göra en egen. 

Började lektionen efter lunch med ledtråden till veckans GOTD - söt böna. Det var svårt tyckte många. Tittade sedan på ett nytt avsnitt av Sagomattan, gjorde nutidsfrågorna och hade klassråd. 

Tisdag 30 maj

Publicerad 2017-05-30 20:28:37 i Allmänt,

På tisdagsmorgonen hade vi två mattelektioner som vanligt. Den ena jobbade vi med Matteraketen på Skolplus och på den andra rättade vi fel och fortsatte sedan i matteboken. 


När vi hade idrott var vi ute i skogen och lekte kurragömma med dunk. 

Efter lunch läste vi klart det sista kapitlet i Diamantjakten och det slutade bra för alla. 

Efter det jobbade vi i arbetsboken med lite frågor och korsord. 

Måndag 29 maj

Publicerad 2017-05-29 15:35:34 i Allmänt,

Började måndagen som vanligt i lite olika grupper. Några pratade om källkritik och informationssökning och några jobbade med Språkkraft. 


När vi hade matte repeterade vi bara lån och minnesssiffra först och sedan räknade vi vidare i våra böcker. Nu är det inget mer nytt utan nu tränar vi bara extra på det vi lärt oss under året. 

Sista lektionen hade vi NoSo och idag började vi prata om luft. Vi tittade på några filmer, läste lite fakta och löste ett korsord. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela