klasstre.blogg.se

Fredag 29 oktober

Publicerad 2017-09-29 16:51:41 i Allmänt,

Startade fredagen med mycket problemlösning. Efter det rättade vi fel och jobbade vidare mot veckans mål. De som blev klara jobbade med mattestenciler, läste bänkbok eller jobbade i en läsförståelsebok. 


Det var en som visste svaret på veckans GOTD - dinosaurier. Jag berättade lite först som vanligt och sedan skrev vi fakta. 

Vi skrev också ner vad som händer nästa vecka och pratade om vad som händer under friskvårdsveckan som börjar på måndag med frukost. 

På elevens val var det dags för serieberättelser, trashockey och bakning igen. 

Torsdag 28 september

Publicerad 2017-09-28 21:25:37 i Allmänt,

Började torsdagen med att förhöra på veckans ord. Efter det gick jag igenom nästa veckas ord som handlade om olika sätt att stava j- ljudet. Sedan jobbade alla en stund med orden. 


Andra lektionen lyssnade vi på en ny saga i matteboken och hade genomgång av tabell 4 och 8. Därefter rättade vi fel och jobbade vidare i våra böcker. 


Mellan rasterna jobbade vi med Molnetboken. Idag handlade texten om att ordna ord. Vi tränade också på substantiv och skrev meningar med substantiv i. 

Ny ledtråd till GOTD - levde på krita. 

Vi skrev klart vår text om fiskar och tittade på en film om abborren och gäddan. Vi tittade också på en faktatext om gäddan och började fylla i en sexfältare. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela