klasstre.blogg.se

Fredag 29 april

Publicerad 2016-04-29 15:43:17 i Allmänt,

Började dagen med att repetera kvart i och kvart över och vi använde elevspel idag också. Sedan tjuvstartade vi lite med att träna inför nästa kapitel i matteboken som handlar om talen upp till 100. 

Andra lektionen gick vi igenom nya veckans ord, gjorde klart allt i Den magiska kulan och läste i våra bänkböcker. Några hann och skriva en enkel bokrecensioner också.Mellan rasterna skrev alla klart sina egna faktatexter om en blomma. Texterna blev jättebra. 
Sista lektionen gick fyra elever från år 1 och några elever från år 4 till Kerstin. De hjälptes sedan åt att skriva en saga med hjälp av det vi lärt oss från Sagomattan. 

Vi andra tittade på ett nytt avsnitt av Sagomattan och gjorde olika figurer av geometriska former. 
Torsdag 28 april

Publicerad 2016-04-28 21:27:48 i Allmänt,

Idag började vi dagen med att försöka göra klart sådant som inte var klart. Vi tränade också på att skriva fint och några jobbade i sina tystläsningsböcker. 

När vi hade matte började vi med att träna vidare på den analoga klockan. Idag använde vi elevspel.se och tränade på kvart över och kvart i. Sedan jobbade vi i våra matteböcker och med lite extrapapper. 

Efter rasten skulle alla för första gången skriva en faktatext på egen hand. Alla valde en vårblomma och läste sedan igenom texten och skrev in viktiga stödord i en sexfältare. Sedan användes stödorden till att skriva en egen text. 
Några blev klara men de flesta får fortsätta och göra klart i morgon. 

Före lunch förhörde jag på veckans ord. 
Några behöver kanske träna lite mer för de tycker att det är lite svårt. 

Lektionen efter lunchrasten lekte hälften bollen är borta i mörker med Annie och hälften gjorde en läsdiagnos och jobbade med Lilla Språkmästaren, både i boken och på internet, i klassrummet. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela