klasstre.blogg.se

Fredag 30 september

Publicerad 2016-09-30 17:40:15 i Allmänt,

Generalrepetition inför vårt uppträdande på Smedsgård inledde den sista fredagen i september. Efter det gick vi upp till klassrummet och jag lyssnade på läsläxor och gav nya läsläxor till fredag 14 oktober. Ingen läsläxa till nästa fredag eftersom vi ska springa skoljoggen då.

När fruktrasten var slut var det dags att bege sig till Smedsgård. Barnen skulle nu få visa upp några sånger som Jenny tränat in med dem sedan skolstart. Smedsgård hade en liten skördefest för sina boende idag och barnen skulle medverka på den. Allt fungerade bra och barnen var jätteduktiga.
När vi skulle gå fick vi två pumpor i present och alla barnen fick ta varsin frukt i en jättestor fruktskål.

När vi kom tillbaka till skolan var det en liten stund kvar till lunch. Då passade vi på och titta på en film som handlade om hur viktigt det var att sova. Det här pratar vi om inför nästa veckas friskvårdsvecka.

Efter lunch var det sista elevens val i den här perioden. Nästa vecka kommer vi att jobba med Nobel den sista lektionen på fredagar och de två första på måndagar.

Torsdag 29 september

Publicerad 2016-09-29 21:15:25 i Allmänt,

Torsdag morgon delar vi alltid oss i två grupper. Några jobbar på datorerna med Jutta och några jobbar med olika svenskauppgifter med mig i klassrummet.

Andra lektionen hade vi matte. Idag löste vi några sudoku gemensamt innan vi jobbade vidare i våra böcker.

Efter rasten hade Daniel teori i klassrummet. Han pratade mycket om olika regler i sporthallen och hur man uppför sig där. På slutet började han prata om vår friskvårdsvecka nästa vecka. Hur viktigt det är att äta rätt och sova. Vi tittade sedan på en film som handlade om mat.

Vid halv elva gick vi bort till Folkets Hus för att titta på teater. Många tyckte att den var bra. De som ordnade teatern tyckte att barnen skötte sig bra.

När vi kom tillbaka till skolan gick vi och åt och sedan hade vi lite lunchrast.

Innan vi gick hem gjorde vi GOTD. Det var ingen som hade löst veckans ledtråd. Den här gången handlade det om nya sedlar. Nästa vecka kommer det ju nya sedlar igen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela