klasstre.blogg.se

Tisdag 31 januari

Publicerad 2017-01-31 17:11:59 i Allmänt,

På tisdagar har vi alltid två mattelektioner först och då brukar vi hinna många olika saker. Idag började vi med att titta på ett nytt avsnitt av Matildas mattegåta. Idag skulle hon blanda saft och undrade hur många deciliter vatten hon hällde i när det blev en liter. Det löste barnen lätt. 

Sedan spelade vi ett spel där vi tränade på multiplikationstabellen. Efter det hade vi genomgång av nya sidor i matteboken och förhör av tabell 10. Barnen är jätteduktiga på multiplikationstabellerna. 
Sedan jobbade alla vidare i sina matteböcker och vi gick runt och förhörde på veckans dagar. 


Idrottslektionen började med att vi lekte godistrollet. Sedan tränade vi handboll på olika sätt. Vi passade, studsade och tränade att skjuta. Några tyckte att det var lite svårt. 


Efter lunch var vi först på biblioteket och lånade böcker. 
Efter det jobbade vi i arbetsboken till Diamantjakten. Idag försökte vi se samma historia ur någon annans perspektiv och sedan svarade vi på några frågor till texten i läseboken. 

Måndag 30 januari

Publicerad 2017-01-30 16:36:24 i Allmänt,

Måndag och dags att träna på våra förmågor igen. Idag började vi med att göra klart vårt samtal om sport som vi började på förra veckan. Sedan bedömde alla sig själva hur bra de hade varit på att delta i samtalet och lyssna på de andra. Efter det fick alla göra en presentation av sin familj. Vi tränade sedan på att berätta den för kompisen och sedan började några att redovisa inför hela klassen. Lite otäckt tyckte några. 


När vi hade matte började vi med att gå igenom treans multiplikationstabell och tränade på hur man skrev olika multiplikationer. 

Efter det jobbade vi vidare i våra böcker. Några hann att skriva skrivstil också innan vi gick till maten. 

Sista lektionen gjorde vi klart vår bok om vad djuren gör på vintern. 

Händer vecka 5

Publicerad 2017-01-28 11:52:05 i Allmänt,

Tisdag   Låna

              Veckodagarna
              Tabell 10

Onsdag  Veckans ord

Torsdag  Matteläxa

Fredag   Läsläxa

På idrotten blir det handboll, både teknik och spel. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela